Still Have Questions?

Contuct Us

Βασικές Ερωτήσεις

1Τι είναι Sharing;
Sharing είναι η χρήση ενός οχήματος (πατίνι, ποδήλατο, μηχανάκι, αυτοκίνητο) από πολλά άτομα. Με το sharing οι πολίτες αποκτούν πρόσβαση σε υπηρεσίες μετακίνησης, βάσει των καθημερινών αναγκών τους, ούτως ώστε να χρησιμοποιούνται λιγότερα οχήματα, τα οποία είναι κοινόχρηστα. Σκοπός είναι η μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης, περισσότεροι χώροι στάθμευσης, μικρότερο κόστος μετακίνησης και η προστασία του περιβάλλοντος.
2Τι είναι ASEM;
ASEM Island Mobility Services είναι η πρώτη εταιρία sharing στην Ελλάδα και προσφέρει κοινόχρηστη μετακίνηση με ηλεκτρικά οχήματα, όπως πατίνι, ποδήλατο, μηχανάκι και αυτοκίνητο. Σκοπός της ASEM είναι η εξοικείωση με ηλεκτρικά οχήματα, η προστασία του περιβάλλοντος και η επίλυση του προβλήματος της μετακίνησης και κυκλοφοριακής συμφόρησης στα αστικά κέντρα.
3Τι είδους οχήματα μπορώ να χρησιμοποιήσω;
Ο στόλος της ASEM αποτελείται από ηλεκτρικά μηχανάκια τύπου N της εταιρίας NIU και ηλεκτρικά αυτοκίνητα τύπου e-Golf της εταιρίας Volkswagen.
4Πόσο κοστίζει;
Το κόστος ενοικίασης εξαρτάται από το όχημα της επιλογής σας.

Σχετικά με την ενοικίαση

1Πώς δουλεύει;
Αρχικά δημιουργείτε έναν λογαριασμό και στην συνέχεια κατεβάζετε την εφαρμογή όπου μπορείτε να δείτε ποια οχήματα βρίσκονται κοντά σας και να επιλέξετε ένα από αυτά. Κάνετε κράτηση το όχημα που σας ενδιαφέρει και το ξεκλειδώνετε μέσα από την εφαρμογή. Οδηγείτε όσο χρειάζεστε και επιστρέφετε το όχημα στο σημείο που το παραλάβατε, τερματίζοντας την χρέωση και κλειδώνοντας το όχημα μέσω της ASEM app.
2Χρειάζομαι κράνος;
Η οδήγηση scooter χωρίς κράνος απαγορεύεται δια νόμου. H ASEM σας προσφέρει δωρεάν κράνη τα οποία βρίσκονται στην βαλίτσα του οχήματος.
3Ποια είναι η διαδικασία ενοικοίασης;
Αφού έχετε περάσει έγκυρα τα στοιχεία σας (ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης, στοιχεία πιστωτικής κάρτας ή Paypal), μπορείτε να επιλέξετε όχημα μέσω του ASEM app και να πραγματοποιήσετε τις διαδρομές σας.
4Χρειάζομαι άδεια οδήγησης;
Για την οδήγηση του scooter N της NIU είναι απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μοτοσυκλέτας και για το e-Golf είναι απαραίτητο δίπλωμα αυτοκινήτου.
5Μπορώ να φύγω από την περιοχή υποστήριξης;
Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορούν να κινηθούν σε όλο το νησί της Ρόδου, ενώ τα scooters στην περιοχή με χρώμα που φαίνεται στον χάρτη προκειμένου να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή υποστήριξη. Εάν βγείτε εκτός της επιτρεπόμενης περιοχής το μηχανάκι λειτουργεί σε eco προφίλ.
6Πιστεύω ότι το όχημα μου δεν λειτουργεί καλά;
Εάν το όχημά σας δεν λειτουργεί σωστά ή πιστεύετε ότι κάτι δεν πάει καλά, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.
7Αν μου τελειώσει η μπαταρία;
Εάν το scooter έχει 20% μπαταρία ή λιγότερο, μπορείτε να ζητήσετε αλλαγή της μπαταρίας με μια πλήρως φορτισμένη μέσω της εφαρμογής ή μέσω του κέντρου βοήθειας. Οι μπαταρίες είναι αφαιρούμενες και μπορείτε να τις φορτίσετε όπου θέλετε.
8Αν το scooter μου είναι βρώμικο;
Η ομάδα της ASEM προσπαθεί να διατηρεί τα οχήματά της σε άψογη κατάσταση. Σε περίπτωση όμως που διαπιστωθεί σκόνη μετά από ξαφνική νεροποντή, σας παρέχουμε σετ καθαρισμού ώστε το όχημά σας να είναι πάντα καθαρό.
9Πρώτες βοήθειες
Όλα τα οχήματα της ASEM είναι εξοπλισμένα με σετ πρώτων βοηθειών για χρήση σε περίπτωση ανάγκης.
10Που θα φορτίσω το αυτοκίνητό μου;
Η εταιρία Ξενάκης Αυτοκίνητα έχει εγκαταστήσει διάσπαρτους 10 σταθμούς φόρτισης σε όλο το νησί της Ρόδου με την τοποθεσία και την διαθεσιμότητά τους να εμφανίζονται στο ASEM app.
11Πως θα φορτίσω το αυτοκίνητό μου;
Μέσα στο αυτοκίνητο υπάρχει ειδικό καλώδιο ρεύματος για τους φορτιστές της ΞΕΝΑΚΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ. Συνδέετε το ένα άκρο στον φορτιστή και το δεύτερο άκρο στο σημείο φόρτισης του αυτοκινήτου σας.
12Πόσο κοστίζει η φόρτιση του αυτοκινήτου μου;
Η φόρτιση του eGolf από τους φορτιστές που έχει εγκαταστήσει η Ξενάκης αυτοκίνητα θα παρέχεται δωρεάν. Για τα μηχανάκια NIU, θα παρέχεται δωρεάν η υπηρεσία αλλαγής μπαταρίας.
13Πόσο γρήγορη είναι η φόρτιση;
Για μια πλήρη φόρτιση (100%) σε φορτιστή χρειάζονται 8 ώρες που ισοδυναμούν με 300km.
14Που μπορώ να σταθμεύσω;
Η στάθμευση στην πόλη της Ρόδου επιτρέπεται σε περιοχές με μπλε ή άσπρη διαγράμμιση και υπάρχει μπλε πινακίδα με το λευκό αγγλικό γράμμα “P”. Αφότου σταθμεύεστε το όχημά σας, θα πρέπει να προμηθευτείτε το εισιτήριο με αντίτιμο ύψους 1,5€ από τον αυτόματο πωλητή. Η στάθμευση στην Παλιά Πόλη της Ρόδου τους θερινούς μήνες απαγορεύεται.
15Που να πάω; Τι να δω;
Η ASEM Ιsland Mobility Services σας προσφέρει την υπηρεσία online tourist guide. Η υπηρεσία αυτή σας προσφέρει μια πλήρη ξενάγηση στην πόλη της Ρόδου, στα κυριότερα αξιοθέατα, με διάρκεια 2 ώρες. Στο ASEM app θα βρείτε τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσετε και όταν φτάσετε, ο online οδηγός θα σας δώσει πληροφορίες για το αξιοθέατο ακουστικά είτε με τη μορφή κειμένου.
16Μπορώ να πάρω το κατοικίδιο μου μαζί;
Τα κατοικίδια στα οχήματα της ASEM επιτρέπονται εφόσον βρίσκονται μέσα σε ειδικό κλουβί μεταφοράς.

Κόστος

1Πως πληρώνω για την υπηρεσία;
Η χρέωση για τη χρήση της υπηρεσίας γίνεται μέσω της εφαρμογής ή μέσω της ιστοσελίδας της ASEM Island Mobility Services.
2Πως θα λάβω την απόδειξη/τιμολόγιο;
Η απόδειξη της ενοικίασης θα σας παρέχεται μέσω email ή εκτυπωμένη από το γραφείο μας.
3Υπάρχει παιδικό κάθισμα;
Η ASEM Island Mobility Services σας παρέχει την δυνατότητα προσθήκης παιδικού καθίσματος στο αυτοκίνητο με χρέωση 5€.

Νομικές Υποχρεώσεις - Χρεώσεις

1Αν λάβω κάποιο πρόστιμο;
Αν λάβετε κάποιο πρόστιμο φωτογραφήστε το και στείλτε το στο email μας asem@xenakisautos.gr ή μεταβείτε στο www.asem-mobility.gr/helpcenter.
2Αν το όχημα έχει λάβει πρόστιμο πριν το χρησιμοποιήσω;
Αν το άτομο που οδηγούσε πριν έλαβε κάποιο πρόστιμο, φωτογραφήστε το και στείλτε το στο email μας asem@xenakisautos.gr ή μεταβείτε στο www.asem-mobility.gr/helpcenter.
3Αν παρατηρήσω κάποια βλάβη/ ζημιά/ απώλεια κράνους/ βαλίτσας;
Αν παρατηρήσετε την οποιαδήποτε δυσλειτουργία φωτογραφήστε την και στείλτε την στο email μας asem@xenakisautos.gr ή μεταβείτε στο www.asem-mobility.gr/helpcenter.
4Με βάση τους όρους του συμβολαίου ενοικίασης ο ενοικιαστής υποχρεούται να επιστρέψει το όχημα στην κατάσταση που το παρέλαβε. Διαφορετικά, υπάρχουν οι εξής χρεώσεις:
Απώλεια ή καταστροφή κράνους: 100€
Απώλεια ή καταστροφή κλειδιού: 200€
Χρέωση για πρόστιμα: 10€
Χρέωση για αξιόποινες πράξεις: 150€
Επισκευή οχήματος λόγω αμέλειας του οδηγού: 50€
Service λόγω αμέλειας του οδηγού: 50€
Μετακίνηση οχήματος λόγω παράνομης στάθμευσης: 100€
Ειδικός καθαρισμός: 80€
Απώλεια ή καταστροφή μπαταρίας: 1000€
Απώλεια ή καταστροφή αυτοκινήτου:
Απώλεια ή καταστροφή scooter:
Ταξίδι εκτός επιτρεπόμενου χώρου δράσης, χωρίς έγκριση: 250€
Επιστροφή οχήματος στην περιοχή υποστήριξης: 250€